Kuoma i
Kuomiokoski.

Företaget Kuoma

Kuomiokoski Oy, eller mer familjärt Kuoma, tillverkar skor och barnkläder och grundades år 1928. I Kuoma-produkterna förenas det finländska kunnandet, bekvämlighet, högklassighet och det praktiska.

Kuoma verkar i Södra Savolax i byn Kuomiokoski och i Mäntyharju, och dessutom har Kuoma en exportavdelning i Vanda. Sammanlagt sysselsätter Kuoma över 100 personer i Finland.

Tack vare den fackkunskap och konsumentförståelse som vi samlat på oss under åren, är Kuoma-produkterna designade för att passa perfekt i ett nordligt klimat och för olika slags användning året om.

Kuoma är skon för dig som värdesätter finländskt kunnande och yrkesskicklighet.

 

KUOMA – FINLÄNDSK KVALITÉ OCH BEKVÄMLIGHET SEDAN ÅR 1928

 

ETT FAMILJEFÖRETAG

Kuoma grundades av Juho Puttonen som också var Kuomas första VD. Han startade fabriken iKuomiokoski år 1928. Nu är redan den tredje generationen med i företaget.

VÄRDEN

I Kuomas värden ingår hållbarhet, finländskt arbete och hantverk. Dessa styr Kuomas dagliga arbete från produktutveckling till företagets verksamhet.

EN INTERNATIONELL AKTÖR

Förutom i Finland verkar Kuoma även i Sverige, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Kanada, Japan, Ukraina, Kazakstan, Kirgizistan och Mongoliet.

KONTAKTUPPGIFTER

Fabriken i Kuomiokoski:
Kuomiokoski Oy
Pohjallistie 1
FI-52780 Kuomiokoski, Finland 

Ytterligare information om Kuoma-produkterna och återförsäljarna får du av Kuomas exportförsäljning export.info@kuoma.fi 

Kuoma Factory Shop:
Adress: Siilitie 1, 19410 Kuortti.

Öppen:
Måndag stängd
Tisdag-Fredag 10-18
Lördag 10-16
Söndag 11-16